Употребяваме бисквитки, за да разберем как използвате нашия уебсайт и да подобрим ефективността му. Оставайки на този уебсайт, Вие се съгласявате с нашата Политика за бисквитки.

VM Finance Group

Търсене

19.02.2013

Редактор на "Мениджър" спечели награда на Johnnie Walker с иновативна идея

arrow down

Елица Николова – редактор медии и Modernity в списание "Mениджър", спечели заедно с журналистката Мария Телбис една от петте награди за иновативни идеи на Johnnie Walker. Призът им бе присъден за проект за сайт, който стимулира четенето при деца и ги възпитава в дарителство. Идеята им ще получи от Johnnie Walker финансиране в размер от 10 000 лв., колкото ще получат и останалите четири наградени проекта. Същността на идеята е да бъде създадена платформа, в която са публикувани тестове върху определен брой книги и са представени редица благотворителни каузи. При правилно решен от ученика тест, той сам определя за коя кауза да дари получените кредити.

Фабрика за градско изкуство, автобус, задвижван от електричество, нова визия за фасадите на училища и въздушна велоалея са останалите идеи, които получават финансиране, съобщават от Johnnie Walker. Близо 630 предложения са били подадени за участие в конкурса Keep Walking Bulgaria, организиран у нас от марката шотландско уиски. Участниците трябваше да споделят своите лични идеи, които биха допринесли за прогреса на страната ни. Затова и мотото на инициативата бе „Всяка твоя крачка е крачка напред за България“. Лице на кампанията бе най-успешният български плувец Петър Стойчев.

Тричленно жури избра петимата финалисти. То бе съставено от антрополога Харалан Александров, програмният директор на „Дарик“ радио Константин Вълков и директорът на платформата фестивали на списание „Едно“ Асен Асенов.

Предишна новина

Следваща новина