Употребяваме бисквитки, за да разберем как използвате нашия уебсайт и да подобрим ефективността му. Оставайки на този уебсайт, Вие се съгласявате с нашата Политика за бисквитки.

29.04.2013

„Авенди” дари 22 000 лева за създаване на историческа памет на 50 улици в София

arrow down

Знакови личности и събития от българската история, на които са кръстени улици и булеварди в София, ще присъстват с описание на специални информационни табели, поставени на ключови места в столицата. Проектът е пилотен за страната, а поставянето на табелите ще стартира до месец благодарение на целево дарение в размер на 22 хил. лева, направено от водещата фирма за дистрибуция на потребителски стоки у нас „Авенди”, част от ВМ Финанс Груп АД.

Това стана ясно днес на среща в Столичната община между кмета Йорданка Фандъкова и Александра Мирчева, член на Съвета на директорите на ВМ Финанс Груп, на която присъстваха и заместник-кметът на София д-р Тодор Чобанов и общинския съветник Вили Лилков. Пилотният проект включва 50 улици от центъра на града сред които бул. „Васил Левски”, „Скобелев”, ул. „Аксаков”, ул. „11 август” и много други. По волята на дарителя табелите ще бъдат на български и английски и ще дават сведения за историческата личност или събитие, които са свързани с наименованието на улицата.

Целта е гражданите и гостите на града да бъдат запознати с исторически значими факти. Практиката да се поставят такива информационни табели отдавна е установена в други градове по света. Със стартирането й и в България, фирма „Авенди” изразява подкрепата си за кандидатурата на София за европейска културна столица през 2019 г. и съпричастност към проекти, свързани с устойчивост и дълготрайно развитие. В края на срещата днес кметът Йорданка Фандъкова благодари от името на общината и гражданите на София за финансирането на знаковия проект и връчи Свидетелство за дарение на Александра Мирчева.

Предишна новина

Следваща новина