Употребяваме бисквитки, за да разберем как използвате нашия уебсайт и да подобрим ефективността му. Оставайки на този уебсайт, Вие се съгласявате с нашата Политика за бисквитки.

10.04.2011

Първа среща на Зеления кръг

arrow down

Членовете на Зеления кръг на българските компании, учреден от „Мениджър” и GLOBUL се събраха на първа среща в „Гранд хотел София”. В него вече участват около 100 български компании, които не само изповядват зелените идеи, но и прилагат зелени практики в бизнеса си.

Първата среща бе опознавателна. В неформална среда шефове на компании общуваха свободно помежду си, търсеха възможности за сътрудничество и съвместни бизнеси.
Наред с това, хора от различни организации представиха актуални проекти, информираха за инициативи.

Архитект Диана Илиева от студио „Дикански и партньори” предложи 10% намаление на цените за всички членове на Зеления кръг, които ползват услугите на студиото. То предлага проектиране и изграждане на зелени къщи.

Апостол Дянков промотира нова вело куриерска услуга – „Зелените рицари”. Чрез нея ще се опазва въздуха на столицата, ще се ангажират младежи в извършване на дейността. Новата компания намери първи клиенти сред членовете на Зеления кръг.

С особен интерес бе посрещната инициативата „Да помогнем на хора в нужда, рециклирайки хартия”. Тя е на консултантската компания за недвижими имоти King Sturge и бе представена от Венета Николова. На всеки тон предадена хартия на вторични суровини, 200 лв. ще отиват за хора в неравностойно положение.

Николай Марков от Ernst&Young, представи зеления индекс, който световно известната консултанска компания за първа година ще изготви за България. Мария Михалева, адвокат в „Шонхер в България” говори за промените в законодателството, свързано с ВЕИ.

Зеленият кръг бе създаден през юни 2010 г. на специален форум. След учредителите е и „ВМ Финанс Груп”. Вторият форум ще е през юни. По традиция той ще бъде на открито.

Предишна новина

Следваща новина