Употребяваме бисквитки, за да разберем как използвате нашия уебсайт и да подобрим ефективността му. Оставайки на този уебсайт, Вие се съгласявате с нашата Политика за бисквитки.

20.04.2011

А тийм организира националната кампания на Екопак „Архитекти на бъдещето” 2011г.

arrow down

В рамките на месеците април, май и юни, „ЕКОПАК България” АД, най-голямата организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки, стартира втория етап от национална информационно-образователна кампания за мотивиране на гражданите за участие в системите за разделно събиране на отпадъци от опаковки, под надслов „Архитекти на бъдещето”. По време на първия етап през октомври и ноември 2010г. еко-шатрата беше гост на 6 български града - Бургас, Варна, Добрич, Русе, Плевен и Стара Загора и беше посетена от над 50 000 души.

Кампанията ще продължи да информира и образова гражданите относно практиките за разделно събиране на отпадъци от опаковки и процеса по преработката им,  до суровини за производство. Втория етап на кампанията ще обхване нови 6 града- София Монтана, Велико Търново, Шумен, Хасково и Кюстендил.

За целите на проекта на предварително определена комуникативна точка в центъра на всеки един от градовете, на площ от 100 кв.м. ще бъде разположена „ЕКО шатрата на ЕКОПАК”.

Шатрата е разделена на 3 равни по площ помещения, които символизират 3-те типа отпадъци от опаковки – пластмасови и метални,  стъклени и хартиени. Във всяка една стая ще бъдат обособени 3 къта. В първия - мултимедиен кът, на 42 инчови екрани ще се прожектират специално заснети образователни филми. Втори кът дава представа за „пътя на отпадъка” – инсталация показваща нагледно стадиите на преработка на отпадъците от метал, пластмаса, хартия и стъкло до суровини за производство на опаковки. В третия кът ще бъдат представени арт произведения, изработени от опаковки и отпадъци - от метал, пластмаса, хартия и стъкло. Всички предмети са изработени специално за кампанията.

Целта на кампанията на „ЕКОПАК България” е да информира и мотивира хората да събират разделно своите отпадъци от опаковки, като по този начин да допринасат за спестяването на ресурси и опазването на околната среда. По време на кампанията, в шатрата ще има екипи на Екопак, които ще бъдат на разположение на всички посетители и ще отговарят на запитвания относно процеса за разделно събиране и рециклиране на отпадъците, както за ползите от това.

Предишна новина

Следваща новина