Употребяваме бисквитки, за да разберем как използвате нашия уебсайт и да подобрим ефективността му. Оставайки на този уебсайт, Вие се съгласявате с нашата Политика за бисквитки.

VM Finance Group

Търсене

24.06.2011

„Мениджър” и ВМ Финанс Груп създадоха зелен кръг

arrow down

Зелен кръг на български компании, които са отговорни за природата и опазването на околната среда и са съпричастни към зелените идеи и политики, бе създаден в София. Това се случи на бизнес форума „Зеленият изход от кризата: Чиста природа за нов икономически ръст”, организиран от списание „Мениджър” и GLOBUL. Първите компании, които се присъединиха към зеления кръг, са GLOBUL, „Хенкел България”, „ВМ Финанс Груп”, Адвокатска кантора „Андреев, Стоянов и Цекова” – Schönherr, „Сейнт Гобен Вебер България”, Австрийската търговска камара, „Рено Нисан България”. Всяка от тях поема конкретни ангажименти в своята дейност.

Всички те се обединиха около пет ценности, които включват: силна икономика, запазване на природата, чиста околна среда, ефективно използване на ресурсите и опазване на климата. Целите могат да бъдат намерени в интернет на страница http://www.manager.bg/green

„Целта е да разширяваме този кръг, да привличаме към него нови компании, които водят екологични политики. Колкото повече са зелените компании в България, толкова по-зелена ще е самата България”, каза Максим Майер, редакционен директор на „Мениджър”.

Във форума участваха министърът на екологията Нона Караджова, френският посланик Етиен дьо Понсен, бившият еврокомисар на България Меглена Кунева, която в момента е член на Управителния съвет на Европейската климатична фондация. Заедно с представители на бизнеса, банките, екологични организации и инвеститори, те дискутираха нисковъглеродната икономика, чистите технологии, зелените производства и потреблението на устойчиви продукти и услуги.

Специален гост на форума бе Драйс Аки от Европейската климатична фондация, който представи пътната карта на Европа 2050 – инициатива, целяща да намали вредните емисии от въглероден диоксид с 50%.

Предишна новина

Следваща новина