Употребяваме бисквитки, за да разберем как използвате нашия уебсайт и да подобрим ефективността му. Оставайки на този уебсайт, Вие се съгласявате с нашата Политика за бисквитки.

VM Finance Group

Търсене

02.12.2022

История на успеха: Филип Пиралков за работата в Мувио Лоджистикс

arrow down

"Моята рецепта за успех е проста и и се състои само от една, единствена съставка. Тази съставка се казва "ЕКИП"."

Филип Пиралков е „Търговски директор“ в Мувио Лоджистикс. Той е на тази позиция в компанията от две години и споделя за работата си във фирмата, своите преживявания и интересни истории. 

Какво успя да получиш от позицията си като опит и знания?

Настоящата позиция ми даде възможност да бъда архитект на много амбициозен проект, какъвто е бизнеса с Марс. Също така имах възможност да се потопя и в бизнеса с Логистични услуги, където Мувио е силен Лидер, и през тези две години затвърдихме позициите на компанията.

Има ли хора, които са ти помагали по пътя нагоре?

През годините съм имал щастието да бъда подкрепян от ръководителите, но най-силна подкрепа съм усещал от екипите си. Винаги сме вървели заедно и сме гледали в една посока и за това техният успех е и мой успех. Да усещаш подкрепата на екипа си е огромен стимул да вървиш напред и нагоре. Но това е възможно само ако оставяш след себе си друг, който да поеме щафетата. Имам щастието да бъда вдъхновяван от моите ръководители и се надявам аз също да съм вдъхновил някой след мен.

Има ли някоя интересна история, свързана с работата, която ти се иска да споделиш? 

Имам много позитивни и вдъхновяващи истории през годините, като 2022 г. определено е една от най-вълнуващите в моята кариера. През 2021 г. имахме много трудни седмици и месеци, докато структурирахме бизнеса с Марс. Това в един момент обезвери екипа и се виждаше съмнение дали вървим в правилната посока. Тази година с огромно задоволство виждам искрата в очите им, запалена от постигането на добри резултати по правилния начин.

Какви са твоите занимания извън работа? Има ли колеги, с които споделяте общи хобита? 

Имам няколко хобита, като бих акцентирал върху Футбола. Повече от 15 години с част от екипа ми се събираме и играем Футбол, като постепенно започват да се включват все повече колеги и вече сме голяма група. Четвъртък в 18 ч. затваряме лаптопите и в 19 ч. всичко е футбол.

Има ли нещо друго, което би искал да споделиш?

Бих искал да споделя моята рецепта за успех, защото е проста и само от една, единствена съставка. Тази съставка се казва „ЕКИП“. Няма невъзможни цели пред един добър екип. Смея да твърдя, че Търговския екип на Мувио е страхотен и готов да постигне големи неща.

Кой е любимият ти десерт и как го приготвяш?

Любимият ми десерт е „Домашен сникърс“. Приготвям го от фурми, ядки, какаови зърна и парчета черен шоколад. Много вкусен, здравословен и ме награждава за добре свършената работа. През деня продавам един от най-разпознаваемите брандове в света, а вечерта сядам и на спокойствие си приготвям „Моя Сникърс“. В един момент се получи симбиоза между работа и удоволствие.

За финал Филип Пиралков споделя забавна история с екипа си. Става дума за една ролева игра на Боровец с цел разработката на концепция за B2B сайт. Филип и екипът му стигат до такива идеи, че брутният вътрешен продукт на България трудно би ги субсидирал. Целият процес на планиране обаче се оказва много полезен, защото успяват да влязат в детайли на бизнеса, до които дотогова никога не са успявали.  

Предишна новина

Следваща новина