Употребяваме бисквитки, за да разберем как използвате нашия уебсайт и да подобрим ефективността му. Оставайки на този уебсайт, Вие се съгласявате с нашата Политика за бисквитки.

VM Finance Group

Търсене

20.11.2014

124 младежи получиха стипендии за отличен успех по програма „Готови за успех“

arrow down

Стипендиантската програма "Готови за успех" е програма на ФПББ от 2006 г. Програмата подкрепя образованието на деца и младежи без родители, отгледани от роднини или в социални домове.

Стипендиите „Готови за успех" са уникални с две неща:
Първо, средствата за стипендиите са осигурени изцяло от дарения - от фирми, и от частни лица.
И второ, водещ критерий е успехът на кандидатите. Програмата подкрепя младежите не просто защото са ощетени от съдбата, а защото имат изключително добри постижения и отличен успех. В този смисъл програмата е и предприемаческа.

Програмата се подкрепя от множество частни дарители и компании, работещи в България. Традиционно домакин на церемонията по връчването на стипендиите е Софийският университет „Св. Климент Охридски". 124 отлични ученици и студенти ще бъдат подпомогнати с общо 230 000 лева, събрани изцяло от дарения. Сред отличените най-много са бъдещите лекари, юристи и икономисти.  За изминалите осем години, програмата е подкрепила 780 студенти с общо над 1 000 000 лева.

Дарител на добрата инициатива и специален гост на Церемонията по стипендиантската програма „Готови за успех“ беше и г-н Васил Мирчев – Изпълнителен Директор и Председател на Съвета на директорите на ВМ Финанс Груп АД.

Предишна новина

Следваща новина