Употребяваме бисквитки, за да разберем как използвате нашия уебсайт и да подобрим ефективността му. Оставайки на този уебсайт, Вие се съгласявате с нашата Политика за бисквитки.

VM Finance Group

Търсене

24.06.2015

Авенди се включи в празненството за 5-тия рожден ден на "Малката къща"

arrow down

За 5 години “Малката къща” е посрещнала 65 деца. 52 от тях вече имат своето семейство. „Малката къща“, първа по рода си в България, отпразнува 5 години от своето основаване. На 21 юни 2010 г. Фондация „Надежда за малките“ открива първия център от семеен тип за деца до 6-годишна възраст, които са останали без родителска грижа. От тогава до днес екип от специалисти дарява с любов и грижа 65 деца и ги придружава по пътя им към нова семейна среда (осиновители, приемни родители или връщане при биологичните им родители). 52 от тях вече живеят в семейна среда – безспорно най-доброто за тях.

По повод рождения си ден „Малката къща“ събра всички тях и семействата им (родители, осиновители и приемни родили), за да основат Родителки клуб „Родители на надеждата“. Целта на инициативата е да бъде среда за общуване и взаимопомощ между родители, осиновители и приемни родители в грижата за децата. Те ще могат да разчитат и на специалистите и психолозите, които работят в „Малката къща“.

„Малките къщи всъщност вече са две, но когато казвам МалкАТА къщА, аз нямам предвид  къщата-сграда. Аз имам предвид къщата-дом. Домът, който съградихме за най-малките, най-уязвимите създания в нашето общество е вече на 5 години. Вече има две сгради. Но любовта и страстта е една. Когато казваме „Малката къща“, ние имаме предвид „Малката къща“ като концепция, идея, една обща крепост на любов, грижа и безкомпромисен професионализъм.“, сподели Магдалена Стефанова, Изпълнителен директор на Фондация „Надежда за малките“.

Събитието уважи и подкрепи Калин Каменов, зам.-министър на младежта и спорта, който е сред подкрепящите „Малката къща“ още от основаването ѝ в тогавашната си позиция на зам.-председател на Националната агенция за закрила на детето. Водещ на събитието беше актьорът Ивайло Захариев, който е и доброволец и привърженик на „Малката къща“. Сред гостите бяха и много приятели на Фондация „Надежда за малките“ – доброволци, частни дарители и представители на различни компании подкрепящи каузата.

Вече втора година всеки месец „Малките къщи“ получават дарение – бебешки храни от фирма „Авенди“ ООД, дистрибутор на детски храни HIPP, което покрива месечните нужди за здравословно хранене на живеещите там кърмачета. Празника беше по-шарен и щастлив благодарение на осигурената украса и подаръци за децата от компанията.

За Фондация „Надежда за малките и „Малката къща“:
Фондация „Надежда за малките“ създава условия, близки до семейните и обгръща с обич и индивидуална грижа бебета и малки деца в прехода от криза в семейството към изграждане на сигурна и устойчива семейна среда.
Към момента Фондация „Надежда за малките“ се грижи за 14 деца в две „малки къщи“. Екипът на фондацията подпомага родители, осиновители и приемни родители с професионални съвети и работи в партньорство с други организации и институции в името на най-доброто за децата.

Предишна новина

Следваща новина