Употребяваме бисквитки, за да разберем как използвате нашия уебсайт и да подобрим ефективността му. Оставайки на този уебсайт, Вие се съгласявате с нашата Политика за бисквитки.

05.07.2012

Третият екофорум на „Мениджър” и GLOBUL събра министър, кмет и бизнесмени

arrow down

Знаете ли, че човечеството в момента потребява толкова ресурси, сякаш разполага с две, а не с една планета? Или че за производството на 1000 калории месо са нужни 8 пъти повече земя, отколкото за производството на вегетариански продукт?

Малко известно е също, че диодът на телевизора, който свети, когато го изключим от дистанционното, а не от бутона на самия апарат, е огромна консумация на енергия в световен мащаб, и че освен „зелена икономика” вече има и синя, която включва устойчивото използване на морските ресурси. Това са само част от интересните факти, които бяха представени и обсъждани на форума „Зелената култура на нацията”, организиран за трети пореден път от списание „Мениджър” и GLOBUL.

По време на най-престижното екосъбитие на годината основните участници, сред които министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, столичният кмет Йорданка Фандъкова, социоложката Мира Радева и ръководители на компании с доказани практики за устойчиво бизнес развитие, представиха не само любопитни факти, но и реални мерки, които трябва да се предприемат, за да живеем в един по-зелен свят и да съхраним природните ресурси за бъдещите поколения.

Специален гост на форума, който по традиция се проведе в специално построена шатра зад музея „Земята и хората” в София, беше Стефано Гарди, член на Световния бизнес съвет по устойчиво развитие и на Националния съвет на италианската локална мрежа на Глобалния договор на ООН.

Интересен акцент, който посрещаше гостите, беше зелен диван, изцяло изработен от естествен холандски горски мъх, дело на агенция „Грийн Графити”. Още в началото на събитието управителят и редакционен директор на сп. „Мениджър” Максим Майер обяви пред кмета на столицата Йорданка Фандъкова, че уникалната арт инсталация ще бъде дарена на София и столичани като символ на идеята за един по-зелен свят. След форума зелената инсталация бе транспортирана и поставена на централния вход на парка „Заимов”.

Предишна новина

Следваща новина