Употребяваме бисквитки, за да разберем как използвате нашия уебсайт и да подобрим ефективността му. Оставайки на този уебсайт, Вие се съгласявате с нашата Политика за бисквитки.

VM Finance Group

Търсене

26.02.2024

Даниела Данаилова - Служител на 2023-та година

arrow down

Даниела е отличена за Служител на годината, за своя изключителен принос сред над 840 служители на VM Finance Group. Тя е старши бранд мениджър, в дивизия „Храни“ на Avendi, част е от компанията вече  25 години и в момента ръководи екип от 3-ма човека. Даниела вярва в удовлетворението от работата, своята упоритост и последователност да постига целите си, но не на всяка цена. За нея много по-важна е мотивираната и вдъхновяващата комуникация с екипа и пътят, който изминаваш към постигане на целта. Вижте повече какво помага на Даниела да бъде толкова успешна в работата си в тази „История на успеха“.

Какво е за теб успех? 

Успехът е нещо, което те кара да се чувстваш удовлетворен от себе си. И в работата, и в личен план така го приемам аз. Успех е, това, в което влагаш себе си да остане и след теб.

Какъв е твоят движеш фактор за постигане на целите си? 

Винаги ме води желанието да направя нещо по-добро за всички около нас – да използваме заедно най-доброто от всеки, да помогнем на специалистите и родителите да отгледат по-лесно децата ни, да дадем на хората по-чиста храна – все хубави неща.

А къде откриваш мотивацията вече 25 години?

Постиженията назад в годините, независимо дали са лични или екипни са били водещия ми мотив да продължавам да се стремя към затвърждаване и надграждане на това, което е било. Всяка година опит ти дава своите уроци, било то положителни или негативни. Научих се, че дори лошия опит е „добър“ и бариерите дори ме мотивират вече повече. Екипът също. Не бих могла да работя с хора, с които не се чуваме и имаме различна философия.

А какво е твоето вдъхновение да продължаваш да подобряваш своята работа и да постигаш все по-големи успехи?

Богатото наследство на компанията; отговорността към поетите ангажименти, общата кауза и продуктите и марките, които имат послание и своя мисия.

Кое за теб е по-важно – постигнатите цели или пътят, който си изминала за постигането им?

Целта сама по себе си никога не е първостепенна за мен. Начинът, по който се постига и устойчивостта й са по-важни.

В основата на продуктивността ти е ...? 

Отговорността и постоянството.

Какво ти дава компанията, в която работиш? 

Удовлетвореност, традиция и бъдеще в едно!

Какво постигаш с постоянство? 

Иска ми се да кажа ВСИЧКО, но за съжаление не е така. Когато работим в екип и с партньори, постоянството ти не винаги е предпоставка за постигане на целта. Има обстоятелства, които са извънредни, но тогава се включва упоритостта и “деяна”, както аз наричам тази своя черта, която ме кара да търся нови начини.

Кои са качества, които смяташ, че те движат напред в кариерата? 

Честност, правдивост, отговорност, отстояването на собствени убеждения и позиция.

Какви качества притежава успешния човек според теб?

Със сигурност знания и умения, гъвкав ум и бърза мисъл, умение да се справя в кризисни ситуации и балансирана комуникация.

Какви са твоите най-големи постижения през изминалата година? 

Социално-отговорните каузи, по който работим, припознаването на Avendi, Thinkle stars и Chicco като партньори и приятели на специалисти - логопедите на България и Фондация на недоносените деца, които се ангажират със здравето и развитието на децата в България за мен е най-голямото постижение. 

Какви са били ключовите стратегии и подходи, които използваш, за да постигнеш успехи?

Отлична комуникация с партньорите, но и преследване на собствените цели на компанията и търсене на балансирани решения, там където е необходимо. Анализ и разбиране на пазара и тенденциите. Много бързо и гъвкаво подреждане на приоритети и задачи.

Какви са бъдещите планове и амбиции? 

Да развием марките ни за бебета и деца, включително да затвърдим позициите си на доверен партньор в този специализиран канал и сектор, като надградим асортимента си с нови проекти. Успешният, удовлетворен и щастлив в работата си екип за мен също е голяма лична цел след последната година.

Какви са научените уроци от опита ти и как ги прилагаш в работата?

Постоянството е ключът към успеха. Може да нямаш талант, както беше казал някой, но с много труд и работа можеш да станеш дори отличен състезателен танцьор. Стремеж за надграждане с удовлетвореност и наслада от работата, търпеливост и изслушване на отсрещната страна също са много важни. Не всичко на всяка цена и да уважавам различното, макар да не е моето са най-полезните ми уроци.

Каква е важността на комуникация за успеха и ефективността в работата ти? 

Изключително всичко е в начина, по който общуваме. Начинът, по който го правим в екипа, как предаваме посланията на марките към клиентите и крайния консуматор. Да научим българина на нови вкусове, да възпитаме култура на хранене, да развием ново търсене – все предизвикателства по темата.

Можете ли да споделиш някои от твоите методи за успешна комуникация с колегите/ партньорите си?

Стремя се когато говоря с колеги или клиенти и партньори да събуждам ентусиазма им. Да споделяш историята на компанията, историята на марките, позитивите, но и трудностите дава на хората усещане за сигурност и перспектива. Старая се да ги подкрепям в трудни моменти, със съвети и опит. 

Какви са цели и амбиции за бъдещето ти в организацията? 

Никога не съм била водена от амбиции за кариерно развитие като самоцел. По-скоро винаги съм се стремяла да показвам посоката и начина, да давам най-добри резултати и да помагам на колегите да постигаме заедно общата цел. Това и искам в тази година, да успеем да изградим силен и мотивиран екип, който да успее да реализира амбициозните ни планове.

Какви биха били според теб подходите за подобряване на ефективността и иновациите в организация?

Синергия между отделите на първо място, подобряване знанията и увереността на търговския екип в силата на марките.

Кой е любимият ти продукт от портфолиото на Avendi и защо?

Нямам един, защото ние си имаме много хубави такива – но имам една любима игра “Шпионска игрословица”, която всяко дете от първи-втори клас трябва да има; уникалната напитка с орехи на Borges, с която можеш да направиш кекс, капучино или дори сос бешамел и не едно, а няколко отлични вина, които имах удоволствието да опитам наскоро от Франция и България, като например Enira и Dogma от Българските марки.

Предишна новина

Следваща новина